Μια διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λίπη, ειδικά από το κόκκινο κρέας, θα αυξήσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης σας, και αυτό είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Τα παχύσαρκα άτομα είναι πιο πιθανό να έχουν καρδιακή νόσο. Μια διατροφή με πάρα πολύ νάτριο μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση, και υπάρχει επίσης μια σύνδεση με φλεγμονές και καρδιακές παθήσεις.
Γνωρίζουμε, επίσης ότι κάνοντας υγιεινές διατροφικές επιλογές μπορεί να βοηθήσουμε να βελτιωθεί η υγεία μας και να μειώσουμε τους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και άλλες χρόνιες παθήσεις.
Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:
1. Τρώτε ψάρι
2. Επιλέξτε υγιεινές λιπαρές ουσίες όπως
ελαιόλαδο, ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα.
3. Πάρτε άφθονες διαλυτές φυτικές ίνες που βρίσκονται στη βρώμη και στο αλεύρι βρώμης.
4. Προσθέστε σόγια στη διατροφή σας
5. Επιλέξτε υγιεινές πηγές υδατανθράκων που περιλαμβάνονται σε ολικής αλέσεως ψωμιά και ζυμαρικά, σε καστανό ρύζι, και σε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
6. Επιλέξτε υγιεινές πηγές πρωτεϊνών όπως άπαχο κρέας, ψάρια και φυτικές πρωτεΐνες όπως όσπρια, ξηροί καρποί και σπόροι.
7. Χρησιμοποιήστε υγιεινές μεθόδους μαγειρέματος
8. Χρησιμοποιήστε βότανα και μπαχαρικά αντί για αλάτι.
9. Τρώτε λογικές μερίδες
μετάφραση - επιμέλεια - προσαρμογή: Βάσω Στολτίδου - yoga instructor