ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΛΟΡΔΩΣΗ - ΚΥΦΩΣΗ - ΣΚΟΛΙΩΣΗ.

Η σπονδυλική στήλη αποτελείται από μικρά οστά, τους σπονδύλους, που στοιβάζονται - μαζί με τους δίσκους - το ένα πάνω στο άλλο.  

Μια υγιής σπονδυλική στήλη, όταν παρατηρείται από το πλάι έχει απαλές καμπύλες. Οι καμπύλες βοηθούν τη σπονδυλική στήλη να απορροφήσει την πίεση από την κίνηση του σώματος και τη βαρύτητα. Όταν παρατηρείται από το πίσω μέρος, η σπονδυλική στήλη θα πρέπει να έρχεται ευθεία στο κέντρο της πλάτης.  

Όταν υπάρχουν ανωμαλίες στη σπονδυλική στήλη, οι φυσικές καμπύλες της είναι ευθυγραμμισμένες ή υπερβολικές σε ορισμένες περιοχές, όπως συμβαίνει με τη λόρδωση, κύφωση και σκολίωση. 

YOGA ASANAS ΓΙΑ ΛΟΡΔΩΣΗ...





ΛΟΡΔΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΣΦΥΙΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ.ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΛΟΡΔΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΗ ΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ  Ή ΛΟΓΩ ΜΥΙΚΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΥΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΑΙΤΙΑ.

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΣΑΝΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ.
 




1. ΣΤΑΣΗ ΣΚΥΛΟΥ.





2. ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΕ ΓΟΝΑΤΟ ΚΑΙ ΧΕΡΙ.


3. ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΣΑΝΙΔΑΣ.



4. ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΩΡΟ.

 

 

 

 

YOGA ASANAS ΓΙΑ ΚΥΦΩΣΗ...



ΚΥΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΥΡΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΘΩΡΑΚΑ. ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ, ΚΑΚΗΣ ΑΚΟΗΣ, ΟΡΑΣΗΣ, ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΠΑΘΗΣ ΕΦΗΒΙΚΗ ΚΥΦΩΣΗ, ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΛΟΓΩ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ Ή ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΜΥΙΚΗΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑΣ.

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΣΑΝΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.


1. ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ











2. ΣΤΑΣΗ ΑΓΕΛΑΔΑΣ








3. ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΟΜΠΡΑΣ







4. ΣΤΑΣΗ ΨΑΡΙ

 

 

 

YOGA ASANAS ΓΙΑ ΣΚΟΛΙΩΣΗ...



ΣΚΟΛΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΓΙΑ ΑΠΟΚΛΙΣΗ Ή ΚΥΡΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΣΠΟΝΔΥΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ, ΜΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ, ΤΟ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΝΩΤΙΑΙΟ ΜΥΕΛΟ.

ΟΙ ΑΣΑΝΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.



 1. ΣΤΡΟΦΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ_ΑΝΑΣΚΕΛΑ




2. ΣΤΑΣΗ ΓΑΤΑΣ






3. ΣΤΑΣΗ ΚΟΜΠΡΑ








4. ΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ